Jouni Flemming

Poliittisen nuorisotoiminnan tukiarpajaiset suoritettu - tarkista voititko jotain!

Minusta on jokseenkin käsittämätöntä, että poliittista nuorisotoimintaa tuetaan veronmaksajien rahoilla. Tukien jakoperusteet ovat - yllätys yllätys - varsin poliittisia.

 

Tällä kertaa arvonnassa toimi virallisena valvojana Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki. Tukiarpajaisissa voittivat mm. Piraattinuoret, jotka saivat tukea 7000 euroa. Kiva juttu sinäällään Piraattinuorille, ei siinä mitään, mutta en silti voi ymmärtää tätä järjestelmää. Tämähän on kuin hyvä veli -verkoston määritelmä: poliitikot myöntävät verorahoja itseään lähellä oleville tahoille.

 

Piraattinuorten ohella muiden voittajien nimet löytyvät Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta. En kritisoi Piraatteja tukiruletin pelaamisesta, kritisoin itse tukirulettia.

 

Samalla haluan kuitenkin näin julkisesti ilmoittaa, että niin kauan kun minulla on sananvaltaa Edistyspuolueessa, me emme tule perustamaan mitään opiskelija-, nais- tai muita tukienkeruu-yhdistyksiä. Voimme perustaa omia järjestöjä eri jäsenryhmillemme mutta niitä ei käytetä tukien kerjäämiseksi.

 

Minulla on muutamia periaatteita ja yksi niistä on, että Edistyspuoluetta ei rakenneta veronmaksajien rahoilla.

 

Tähän väliin tietysti sopisi antaa Edistyspuolueen pankkitilin numero ja pyytää ihmisiltä lahjoituksia, koska me emme hakeneet emmekä saaneet mitään tukia. Mutta en voi antaa teille pankkitilin numeroa, koska rahalahjoitustenkin pyytäminen on Suomessa luvanvaraista toimintaa, eikä Edistyspuolue ole vielä saanut viranomaisten lupaa pyytää tukijoiltaan lahjoituksia.

 

Näissäkin kahdessa asiassa - poliittisten nuorisojärjestöjen tukemisessa hyvä veli -verkostona veronmaksajien rahoilla ja lahjoitusten pyytämisen luvanvaraisuudessa - on kaksi hyvää perustelua sille, miksi olemme tuomassa Edistyspuoluetta takaisin. Jos haluat auttaa, voit allekirjoittaa Edistyspuolueen kannattajakortin osoitteessa www.kannattajakortti.fi - se ei maksa sinulle mitään, eikä sido sinua mihinkään.

 

--

 

Kirjoittaja on Kansallinen Edistyspuolue ry:n (www.edistyspuolue.fi) ja Liberaalit ry:n (www.liberaalit.fi) puhjeenjohtaja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Otto Rosendahl

Hieno kirjoitus.

Edistyksen puoluesihteerinä sitoudun samaan periaatteeseen: Edistyspuoluetta ei tulla rakentamaan veronmaksajien rahoilla.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Tarkoittaako tämä sitä, että Edistyspuolue kieltäytyy ottamasta vastaan puoluetukea?

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

Puoluetukiin on vähän aikaista ja vaikeaa ottaa kantaa. Olen itse miettinyt tätä paljon.

Lähtökohta on tietysti täysin selvä: Edistyspuolue ei kannata puoluetukia ja kannattaa niiden lopettamista.

Realiteetti kuitenkin on, että esimerkiksi eduskuntaan pääseminen johtaisi Edistyspuolueen kulujen merkittävään kasvuun.

Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos ja kun Edistyspuolue joskus saa puoluetukea (eli kun saamme edustajan/ia eduskuntaan), katamme sillä politiikkabyrokratian pakolliset kulut ja lahjoitamme loput pois. Tai käytämme loput puoluetukien vastaisen kampanjan rahoittamiseen.

Parasta olisi lopettaa puolueiden ja yhdistysten tukeminen verovaroin. Jos ihmiset pitävät jonkin puolueen tai muun järjestön toimintaa tärkeänä ja arvokkaana, he kyllä lahjoittavat sille rahaa myös vapaaehtoisesti. Erityisesti jos lopetamme puolueiden ja yhdistysten tukemisen ja laskemme veroja samassa suhteessa - tällöin tavalliset ihmiset poliitikkojen sijaan saavat päättää mitä puolueita tai yhdistyksiä haluavat tukea.

Olli Polli

Jouni: Puoluetuet hitoille !

Minä voisin tehtä edustustehtäviä suomalaisella keskipalkalla ja kansanedustajien itselleen määräämä ylimenevä osa puolueelle...

Miusa U

Edistyspuolueen sivuille saa lisätä tilinumeron ja tiedon: "yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia toimintansa tukemiseksi". Nähdäkseni tälle voi vielä lisätä otsikon: "Lahjoitukset".

Yhdistyksen ei kuitenkaan pidä kehottaa ihmisiä lahjoittamaan. Jos puolueen kerrotaan elävän lahjoituksilla, sekin lienee sallittua.

http://www.effi.org/blog/kai-2009-02-19.html
http://mummila.net/marginaali/2009/01/15/tilinumer...

Miusa U

Näen pahana rent-seekingin, jossa nähdään paljon vaivaa tukien saamiseksi. Näen hyvänä sen, että Piraattinuoret ottivat hyvään työhönsä 7000 euroa Arhinmäen mukaan kiinteästä potista, joka olisi muuten mennyt osittain pahanteon tukemiseen. Samalla tapaa Wahlroos tekee oikein ottaessaan vastaan vastustamiaan maataloustukia. Poliitikot jakavat sitä vähemmän tukia, mitä suurempi osa niistä menee heidän näkökulmastaan hukkaan eli muille kuin heidän tukijoilleen.

Otto Rosendahl

Piraattinuorten kannattaisi ottaa tuo 7000 euroa vastaan... ja protestina palauttaa se. Tällä olisi suurempi huomioarvo kuin millään muulla mitä 7000 eurolla saa. Uutinen voisi päästä Hesarin ja kymmenien muiden lehtien etusivuille.

Luulisin tämän olevan varmin tapa saada vastinetta Piraattien rahoille. Toimintamalli ei vaan taida sopia heidän profiiliinsa. Mutta jos ei Piraatit, niin ehkä me voisimme tehdä tämän Edistyksen kanssa. ;)

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Älkää Edistyspuolueen jäsenet pidätelkö hengitystänne menestystä odotellessanne. Sitten kun pahimmat idealistiset harhanne haihtuvat niin joudutte lopulta tunnustamaan sen tosiasian, että Suomessa on mitättömän vähän kysyntää sellaiselle liberalismihourailulle mitä puolueenne edustaa. Niin, ja onhan se ihan inhimillistä kiukutella siitä että tuo sai enemmän tukea kuin tuo. Kateus on inhimillistä.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Kateus yleensä ottaen näkyy vaatimuksesta saada yhtä paljon rahaa kuin oma naapuri työstä riippumatta.

Otto Rosendahl

Ei me pidätelläkään hengitystä. Enemmän se menee hengitä, vaikuta, hengitä, vaikuta tasatahtiin.

Liberalismihourailulle? Et ole varmaan lukenut Edistyspuolueen puolueohjelmaa tai kantoja, jotka ovat hyvinkin käytännönläheiset. ( http://www.kannattajakortti.fi/v2/miksi-edistyspuo... )

En usko kateuden olevan tämän blogitekstin motivaattori.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Mitä minä noista avustuksista luin, niin kovin epätasaista jako on.
Jos perussuomalaisten osuus on 15000 ja "isojen" puoluiden nuoriso-
järjestöjen luokkaa 500 000 , niin minusta ei aivan suhteessa ole.
Enpä minkään puolueen jäsen ole, mutta ihmetyttää vain

Petteri Hiienkoski

Olisikohan tuo sitä paljon puhuttua yhteiskunnallista tasavertaisuutta? Jospa kulttuuriministeri näyttääkin vain, mitä tarkoittaa yhdenvertaisuus hänen edessään.

Petteri Hiienkoski

Miksei linkissä Edistyspuolueen historiasta kerrota mitään siitä, että Liberaalinen kansanpuolue liittyi Keskustapuolueeseen sen jäsenjärjestöksi? Muistaakseni puoluejohtajana oli silloin Kyösti Lallukka. Johtuiko fuusio siitä, että puolue oli tehnyt vararikon?

Entä miksei myöskään kerrota Risto E.J. Penttilän ja Jukka Tarkan edustaman Nuorsuomalaisen puolueen perustamisesta ja toiminnasta sen jälkeen? Eikö sekin kuulunut ainakin aatteellisesti samaan jatkumoon?

Matti Kopra

Perussuomalaiset nuoret saivat kokonaista 15000€. Vertailua muihin kuppikuntiin saa tehdä ihan vapaasti

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Onhan se niin, ettei Suomen juutalaisille pidä antaa mitään, vai mitä Reijo?"

En tiedä onko Suomen juutalaisilla omaa nuorisojärjestöä? Jos ei ole niin asia sillä selvä.
Ei järjestöä, ei avustuksia.

Toimituksen poiminnat