Jouni Flemming

St. Msilaicosin saari - tarina hyvinvointivaltiosta

Blogikirjoitukseni on tällä kertaa sarjakuvan muodossa. Oheinen sarjakuva kertoo St. Msilaicosin saareesta. Vaikka saari on kuvitteellinen, itse tarina perustuu valitettavan paljon tositapahtumiin.


Voit lukea sarjakuvan klikkaamalla tästä:
http://www.jouniflemming.fi/images/mainoskuvat/StMsilaicosin_Saari.jpg

 

 

(Mikäli linkki ei toimi, tai kuva ei näy oikein, voit lukea sarjakuvan myös nettisivujeni kautta: http://jouniflemming.fi/mainoskuvia/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

tourette '

Hienoa työtä. Mikä on ensisijainen yleisösi?

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

Kiitos! Ensisijainen yleisöni on aivan tavalliset ihmiset.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Voisit hyvin liittyä perussuomalaisiin, koska et usko perussuomalaisten lailla siihen taloustieteessä yleisesti hyväksyttyyn tosiasiaan, että kansantuotteen kasvu riippu lähes kokonaan työvoimaan tarjonnasta?

Ja oletkos muuten kuullut eläkerahastoista sijoittajina?

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

>kansantuotteen kasvu riippu lähes kokonaan työvoimaan tarjonnasta?

Kansantuotteen kasvu on typerä mittari, se kertoo ainoastaan paljonko tuotetaan. Se ei kerro yhtään siitä, onko tämä tuotetut asiat järkeviä tai onko ne tuotettu epätehokkaasti.

>Ja oletkos muuten kuullut eläkerahastoista sijoittajina?

Olen, mitä niistä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

voi elämä mutta olet sekaisin...mutta ole,se on sinun oikeutesi.Sinun ahtaassa päässäsi riittää vain ajatus sille,että rikkaita pitää olla ja muut asiat hoituvat perästä?

Osaatko kertoa mihin se raha hävisi kierrosta tuolta saarelta?

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

>Osaatko kertoa mihin se raha hävisi kierrosta tuolta saarelta?

Viittanet siihen, että rahan kierto pitää "talouden pyörät pyörimässä" mutta tämä on täysin absurdi väite. Rahan liikkuminen on tietysti tärkeää mutta vielä tärkeämpää on, että rahaa käytetään järkeviin hankkeisiin eikä järjettömiin hankkeisiin.

"rahan kiertäminen" on yhtä lailla tärkeää kuin nopeus on suunnistajalle. Mutta vielä tärkeämpää on suunta mihin kuljetaan. Suunnistaja voi juosta hyvin nopeasti mutta täysin väärään suuntaan. Aivan samoin talous voi "kiertää" nopeasti mutta täysin väärin, mikäli kyseessä on suunnitelmatalous ja sen viisaat suunnittelijat ovat päättäneet keskittää koko valtion tuotantokoneistot vaikkapa vaahtokarkkien tuottamiseen.

Esimerkkini ei ole hatusta heitetty vaan esimerkiksi Cambodzassa punakheemirt ottivat käyttöön maailman pisimmälle viedyn sosialistisen suunnitelmatalouden. Siinä suuri päällikkö käski, että kaikkien on alettava viljelemään riisiä. Ensin tosin lahdattiin kaikki olemassaolevat riisipeltojen omistajat, koska he olivat kapitalistisikoja. Tämän jälkeen kaikki ihmiset pakkosiirrettiin kaupungeista maalle viljelemään riisiä.

Kiertonopeus oli kyllä hyvä, ihmiset puuhailivat paljon ja työttömyysaste oli puhdas 0%, mutta siitä huolimatta tämä kokeilu päätyi siihen, että muutamassa vuodessa miljoona ihmistä oli kuollut.

Ainoa tapa millä voimme selvittää onko jokin hanke järkevä vai ei, on se, että ovatko ihmiset valmiita maksamaan siitä vapaaehtoisesti. Jos ihmiset maksavat siitä vapaaehtoisesti, se on tuottavaa toimintaa.

Jos valtio kerää verotuloja ja sijoittaa ne yrittäessää luoda työpaikkoja, se ei koskaan voi tietää ovatko nämä työpaikat oikeasti järkeviä vai ei, koska ne rahoitetaan viemällä rahaa ihmisiltä verotuksen kautta. Täten suurin osa valtion luomista työpaikoista on tuomittu jo lähtökohtaisesti olemaan epätehokkaita.

Pekka Heliste

Oletuksesi lähtee siitä, että ihminen kykene kuluttamaan rajattomasti.
Mutta käytännössä rikkaallakin tulee vastaan katto, jonka jälkeen hän ei enää kykene kuluttaman ja nauttimaan rahoistaan enempää.

Mitä tulee Suomen verotukseen niin se on varsin maltillista.
Taulukko on verohallinnon tuottamaa tietoa TOTEUTUNEESTA verotuksesta.
Julkisessa keskustelussa esitetään vain teoreettisia veroasteita

Veronalainen tulo vero %

1 - 4 999 5,8
5 000 - 9 999 8,0
10 000 - 14 999 13,5
15 000 - 19 999 16,9
20 000 - 24 999 17,7
25 000 - 34 999 20,9
35 000 - 54 999 25,8
55 000 - 74 999 30,0
75 000 - 99 999 32,6
100 000 - 149 999 33,6
150 000 - 299 999 33,4
300 000 29,0

Käyttäjän JouniFlemming kuva
Jouni Flemming

>Oletuksesi lähtee siitä, että ihminen kykene kuluttamaan rajattomasti.

Kuluttamaan tai sijoittamaan.

>Mutta käytännössä rikkaallakin tulee vastaan katto, jonka jälkeen hän ei enää kykene kuluttaman ja nauttimaan rahoistaan enempää.

Tämän jälkeen hänellä on mahdollisuus sijoittaa rahansa. Jos hän ei itse jaksa tehdä niin, hän voi tallentaa rahansa pankkiin ja pankki sijoittaa rahat hänen puolestaan.

Pekka Heliste

"Esimerkkini ei ole hatusta heitetty vaan esimerkiksi Cambodzassa punakheemirt ottivat käyttöön maailman pisimmälle viedyn sosialistisen suunnitelmatalouden. "

Punakhmerit nousivat valtaan USA:n toimien ja tuen seurauksena
Lainaus Wikipediasta:

"Vastustaakseen kommunistien johtamaa Vietnamia Yhdysvallat avusti punakhmerejä miljoonilla dollareilla ja asetti vietnamilaisten tukeman Kamputsean kansantasavallan kauppasaartoon. Presidentti Jimmy Carterin hallinto esti kansantasavallan pääsyn Yhdistyneisiin kansakuntiin (YK), jossa Kambodžaa edusti 1990-luvun alkuun asti punakhmerien ja Sihanoukin monarkistien pakolaishallitus."

Vietnamin kommunistit eivät hyväksyneet tällaista systeemiä ja vapauttivat Kambodzan punakhemrien vallasta

Pekka Heliste

Eli kyseessä ei ollut mikään yhteiskuntamalli vaan USA:n ulkopolitiikan luoma sivutuote, jonka päätehtävä oli Vietnamin häirintä, idea ei siis ollut hyvinvoinnin luominen vaan tuhoaminen.
Kyseessä oli perinteinen dikdatuuri, jonka päätarkoitus oli etninen puhdistus, erityisesti se suuntautui vietnamilaisiin, chameihin ja kiinalaisiin, mutta kuten Saksassakin aikoinaan , uuniin kelpasivat lopulta kaikki.

Esittämällä sitä kehittyneenä yhteiskuntamallina olet ajautunut todella sivupolulle.

En ole mikään sosialismin kannattaja, mutta minua harmittaa aina vain epätiedon levittäminen

Pekka Heliste

"Jos valtio kerää verotuloja ja sijoittaa ne yrittäessää luoda työpaikkoja, se ei koskaan voi tietää ovatko nämä työpaikat oikeasti järkeviä vai ei, koska ne rahoitetaan viemällä rahaa ihmisiltä verotuksen kautta"

Yhteiskunta kerää veroja lähinnä terveydenhoitoon ja koulutukseen .
Kun terveydenhoidossa on asiakkaita jonoksi asti , koulut täyttyvät aamulla ja niitä pidetään välttämättöminä niin kyllä niille varmaan tarvetta on ?

Epämääräisempiä ovat sen sijaan armeija ja poliisi, onko esim kaikki terrorisminvastainen toiminta vain viranomaisten itsensä luomaa vain sen takia, että sillä saa helposti lisärahaa ja työntekijöitä

Olli Saario

Jouni ja muut libertaristit luulevat aivan tosissaan, että korkea verotus aiheuttaisi suoraan työttömyyttä ja rikkaiden paon maasta, ja alhainen taas vähentäisi sitä.

Verotus nousi 1975-luvulta aina 2000-luvulle Suomessa (1975 kokonaisveroaste: 36,5%; 2000: 47,2%; lähde: OECD), Suomen talous kasvoi ja rikkaat eivät minnekään täältä häipyneet. Samoin kehittyvissä maissa kuten Koreassa.

Yrityksiä ja liikemiehiä kiinnostaa todellisuudessa verotusta enemmän poliittinen tilanne ja yhteiskuntarauha. Tästä syystä yliverotettu Ruotsi ja Suomi ovat olleet kilpailukykyisiä: korkea verotus on mahdollistanut ihmisten tasapainoisen henkisen kehityksen kaikissa yhteiskuntaluokissa.

Toiseksi, alhaisempi verotus ei todellakaan tuo työpaikkoja globaalissa taloudessa. Yrityksiä konsultoivana tiedän aspektit, joita yhtiöt tarkastelevat yrityksiä sijoittaessaan. Verotus on prioriteettijärjestyksessä niitä viimeisempiä. Työpaikat siirtyvät sinne, jossa työvoiman hinta on alhaisinta. Vaikka esim. Suomi laskisi kokonaisveroastettaan kymmenelläkin prosentilla, se ei merkitsisi juurikaan mitään työpaikkojen suhteen - pahentaisi jopa tilannetta.

"Edistyspuolueen" ajatusmaailma on egosentristä, aivan kuin esikouluikäisillä lapsilla. Vain heidän näkökantansa on muka oikeassa. Toisinsanoen insinöörimäistä ajattelua. No, ehkä tällainen ajattelu on nykypäivänä tyypillistä Jounin kaltaisten tietotekniikan parissa työskentelevien keskuudessa. Tosin sama ryhmäajattelun ongelma koskee toista äärilaitaa eli kommunistejakin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Eikö tuo St. Msilaicosin saari olisi loogisesti pitänyt olla ei-sosialistinen saari?

Näyttää mieluummin joltakin dystooppiselta sosialismilta.

Toimituksen poiminnat