Jouni Flemming

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuokratyö

Töitä on vai onko sittenkään?

Nollatuntisopimukset ovat puhuttaneet jo pitkään. Suomessa emme ole pystyneet saamaan asiaan oikein mitään kunnon parannuksia. Onneksi EU:ssa on nyt herätty asialle ja aloitettu valmistelemaan työolodirektiiviä. Direktiivin yhtenä osana on parantaa nollatuntisopimuslaisten asemaa.

Pätkätyöt ja matalapalkka - väistämätön tulevaisuus vai elinkeinoelämän tavoite?

Minua on usein mietityttänyt onko työelämän kehityssuunta väistämätöntä tulevaisuutta vai onko se elinkeinoelämän vaikuttajien sekä omistajien etuja ajavien tavoite. Digitalisaatio ja robotisaatio tarkoittaa tulevaisuudessa yrityksien osalta kasvavaa määrää kiinteiksi katsottavia investointeja, jotka eivät jousta kysynnän ja menestyksen mukaan. Tällöin on sinällään luonnollista, että joustoja haetaan kaikkialta mistä niitä on saatavissa. Yhdeksi merkittävimmäksi vaikuttaisi valitettavasti olevan muodostumassa työvoima - yrityksille töitä tekevät ihmiset.

Hesari ei soisi Postin työriidan laajenevan

Maan suurin sanomalehti Helsingin Sanomat työntää oman lusikkansa Postin työriidasta tänään klo 11.00 käytäviin neuvotteluihin: "Uhittelun sijaan työmarkkinoilla tarvittaisiin nyt malttia ja psykologista silmää niin työnantajien kuin työntekijöidenkin puolella." Tavoitteena lehdellä on tietenkin sen lukijoita ja omistajatahoja haittaavan lakon, ehkä suurlakonkin, välttäminen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä